Om Sveagårdens kennel

Jag heter Christina (Tina) Andrèasson och bor tillsammans med min man ”Peo” och min son Emanuel-93. Vi bor med våra hundar på en liten avstyckad gård i Uddevalla ca 9 mil norr om Göteborg. Sveagårdens kennel är en liten kennel där vi kommer att föda upp den Dansk/Svenska Gårdshunden i hemmiljö, vilket innebär att våra valpar bor första tiden i vårt sovrum och senare i köket ihop med hela familjen/flocken. Valparna kommer att leva ett socialt liv och bli vana med både hund o katt.

 

Hundar har varit en viktig ingrediens i mitt liv sedan barnsben och intresset för olika hundaktiviteter har väckts under årens lopp. Jag har under åren haft en schäferhane ”Lord” som jag tränade och tävlade räddning med. Denna hunds uppgift är att med hjälp av sitt utvecklade luktsinne söka rätt på försvunna personer. Oj, vilka härliga år vi hade tillsammans!

 

Min nästa hund blev en belgisk vallhund, ” Cento ”, som blev tjänstehund i hemvärnet. Hunden tränas där på att varna sin förare för personer i bevakningsområdet. Vi har legat i tält mitt ute i ingenstans, åkt båt ut och bevakat öar m.m och byggde upp en otroligt fin kontakt. Cento är också uppflyttad till lydnadskl.3 och högre klass spår.

 

Jag är aktiv som hundinstruktör i Råhagens Brukshundklubb, utbildad inom SBK (valp, allmänlydnad och agilityinstruktör A1), och det var just på en agilitykurs jag höll i som jag träffade en D/S gårdshund på närmre håll. Blev så förtjust i detta lilla kraftpaket och vilja att arbeta och började ta reda på så mycket om rasen jag bara kunde och blev bara mer och mer övertygad om att detta var rasen för mig. En allroundhund i portabelt format.

 

Min första D/S gårdshund blev Falkentorps Moder Svea, en underbar tik som dessutom var så kul att träna tillsammans med. Hon blev Svensk utställningschampion, viltspårschampion, fick lydnadsdiplom och blev årets allroundhund 2007 (en titel man kan tävla om inom rasklubben). Tyvärr så blev Svea sjuk och lämnade oss i stor sorg endast 6 år gammal, älskade lilla Svea.

 

Då hade Vega hunnit komma hem till oss, hämtad med flyg från Norrland hos kennel Benzelias, flygrädd som jag är! Med Vega har jag tränat och tävlat lydnad och tränat spår och som ni förstår så tycker jag att det är roligt att träna och jobba med mina hundar!

 

Min ambition är att föda upp mentalt rastypiska och friska hundar som fungerar bra i vardagen. Valpen får hämtas tidigast vid 8 veckors ålder. När dagen äntligen kommer för hemleverans så går vi igenom en massa papper, t ex besiktningsintyg. Det medföljer ett veterinärbesiktningsintyg, det är ett papper på att veterinären har gått igenom valpen och tittat på dess hälsa och allmänkondition. Sedan får du ett vaccinationsintyg och information om när valpen skall vaccineras nästa gång. Innan du får hem valpen vaccineras den mot parvo (hundpest). Ungefär en månad senare, när valpen är 12 veckor, skall den ha en ny vaccination mot både valpsjuka och parvo. Så länge valpen finns i kenneln innefattas den av kennelförsäkringen men så fort den flyttar härifrån till ett nytt hem behöver den en egen försäkring. Från och med 1 januari 1997 införde svenska kennelklubben att samtliga registrerade hundar skall ID-märkas. Det betyder att din valp kommer att vara ID-märkt i form av ett microchip som är lika stort som ett risgryn i nacken. Registreringsbevis får du i handen då du hämtar din valp. Det är hundens stamtavla (ID). Du får med ett ägarintyg och en film ”Välkommen valp” från SKK. Sedan skrivs också ett köpeavtal som är framtaget av en jurist och tillämpas av samtliga uppfödare anslutna till Svenska Kennelklubben. Du får ett års gåvomedlemskap i vår rasklubb och alla som är intresserade får gå en valpkurs i kennelns regi. Självklart hjälper jag gärna mina valpköpare med råd och träning och vill gärna ha kontakt och följa valpens utveckling.

 

Intresserad? Eller vill veta mer? Välkommen att ringa 0522-30381, maila tinapeo@spray.se eller skriva ett meddelande i formuläret nedan!
/Tina Andrèasson, Sveagårdens kennel

 

Kontakta Sveagårdens kennel

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande